Velkommen til vores blog

Et lille kig ind i vores verden - de mest essentielle begivenheder i livet - liv - død - fester - rejser.

Vi skriver engang imellem, i perioder ofte.

Vi opdaterer jævnligt billeder i billedalbummet.

Kig dig omkring og smid en kommentar, hvis du får lyst




søndag den 22. maj 2011

Genetisk rådgivning til august

Igår fik vi indkaldelse til endnu et møde, som ligger d. 17.august. Denne gang var indkaldelsen mere klar. Det drejer sig om en genetisk rådgivning. Der var en brochure med, som beskriver, hvad man forvente sig af en genetisk rådgivning. Som der står vil den genetiske rådgivning hjælpe os til svar på den situation, vi står i. Vores genetiske stamtræ vil blive klarlagt og vi vil (formentligt?) få foretaget en gentest, der vil afklare om vi er bærere.

Vi er lidt i tvivl om hvad vi skal forvente af de to samtaler, som vi er indkaldt til. Vi ved ikke hvilke svar vi kan forvente os allerede d. 10. juni og hvilke der først vil være mulige at give efter samtalen og udredningen af vores genetiske stamtræ og gentest. Men måske vil samtalen d. 10. juni netop give os svar på hvordan udredningen vil foregå og hvornår vi kan forvente hvilke svar. Måske vi faktisk ikke får så mange svar i sig selv d. 10. juni, men mere svar på, hvornår vi måske kan få svar.

Jeg tror jeg skal forsøge at indstille mig på at den genetiske udredning kommer til at strække sig over lang tid og at vi først vil få de svar vi søger engang i løbet af næste år. Det tager tid at søge svar i generne, fordi det er så komplekst. Så de to samtaler nok ikke skaber mirakler i sig selv, men bliver små skridt på vejen til mere afklaring. Jeg havde jo forventet at obduktionssamtalen have givet os mere afklarende svar, men den gav os nye spørgsmål - og sådan er det nok. Når man finder ud af én ting, dukker en masse nye spørgsmål op i forlængelse heraf. Og så har lægevidenskaben svar ved at give endelige svar, fordi kroppen er så kompleks.

Ingen kommentarer: