Velkommen til vores blog

Et lille kig ind i vores verden - de mest essentielle begivenheder i livet - liv - død - fester - rejser.

Vi skriver engang imellem, i perioder ofte.

Vi opdaterer jævnligt billeder i billedalbummet.

Kig dig omkring og smid en kommentar, hvis du får lyst




mandag den 29. oktober 2012

Undara Part 2

Wildlife at Sunset var en rigtig god tur. Vi kørte en runde i parken og så en hel del vilde kænguruer springe rundt i det høje græs på savannen. Imens fik vi en fortælling om de forskellige arter, hvilket skabte en god bund for mødet med kænguruerne på resten af vores rejse. (Prettyface-wallabys – små kænguruer som så ud som om de smilte fordi de havde lyse aftegninger på kinderne – Pademelons - Eastern Grey)

Bussen stoppede og vi kravlede op på en lille knold i landskabet. Herfra var der udsyn over den vidtrækkende savanne mod flere 100.000 år gamle vulkankratre dækket af træer. Det var ikke til at se at jorden var dækket af lava og at der underjordisk gemte sig langstrakte lavatunneller.

Imens solen begyndte sin nedtur bag horisonten fik vi serveret mousserende vin, juice og platte med forskellige oste og frugt. Det var fint. Og hyggeligt. Lea sad i bæreselen og blev fodret med kiks af Elias.

Solen gik ned bag et skydække og vi gik ned i bussen og kørte kort til næste stop – en lave-tunnel, hvor vi i mundingen skulle opleve flagermusenes natlige basken ud af grottens mørke. I grenene over trappen hang en lille slange og håbede på sit held med aftenens begivenhed. Flagermusene susede forbi ørerne på os. De virkede større i deres himmelflugt end tilfældet er for reelt vejer de kun 3-4 g og det vil derfor føles som at blive ramt af en sommerfugl, hvis det usandsynlige skulle ske at en mini-flagermus skulle fejle og ramme ind i os.

Vi kunne ikke bare skyde løs med kameraerne, for så snart blitzene oplyste rummet ophørte flagermusenes himmelfart. Lyset fik dem til at søge tilbage i grotten og vi skulle da vente et par minutter på at strømmen byggede sig op igen. Derfor tog vi billeder på kommado... 1-2-3- nu, så alle kunne nå at få billeder inden flagermusene igen var væk.
Efter denne oplevelse var turen slut og vi kørte tilbage til resortet, fandt camperen og hoppede i kanen.

Næste dag havde vi tilmeldt os endnu en tur, hvor vi skulle vandre rundt i flere af tunnellerne og høre om deres opståen fra et lavaudbrud for 190.000 år siden. Active Explorer hed turen og vi var spændte på om det ville blive for aktivt til at vi kunne have børnene med, men det var uden grund at vi havde bekymret os. Vi var glade for at vi ikke havde haft valget mellem den aktive og den almindelige tur, for jeg er sikker på at den aktive tur gav os en tand mere adventure, der gjorde den mere spændende for os end den almindelige. Det eneste sted, hvor Britta var udfordret med Lea i selen på ryggen, var da vi skulle ned gennem et hul til en lava-tunnel og ned af en skrænt til bunden af tunnellen. Guiden mente ikke jeg kunne, men at det var mit eget valg. Det gik uden problemer. Vi kom alle sikkert ned og op igen. Elias nød de spændende klatringer og var den første oppe og nede hver gang. Vi bevægede os rundt i 4-5 tunneller.

Ingen kommentarer: