Velkommen til vores blog

Et lille kig ind i vores verden - de mest essentielle begivenheder i livet - liv - død - fester - rejser.

Vi skriver engang imellem, i perioder ofte.

Vi opdaterer jævnligt billeder i billedalbummet.

Kig dig omkring og smid en kommentar, hvis du får lyst




mandag den 29. oktober 2012

Undara Part 1

Undara er en nationalpark som ligger på vej mod den australske outback. For 190.000 år siden kom Undaravulkanen i udbrud og skabte floder af lava fra sin kerne. I takt med at lavaen flød afkøledes overfladen og skabte en stivnet hinde, som langsomt tyknedes, mens den rødglødende lava fortsat flød inden i. Imidlertid ophørte udbruddet og lavafloden stoppede og efterlod de stivnede tuneller til fremtiden at opdage. Vegetationen voksede frem og dækkede med tiden lavaområdet med savanne-lignende vegetation. Indtil '70erne var området blot endnu en cattle-ranch indtil områdets geologiske særpræg blev opdaget. Tidligere rancharbejdere kom nu tilbage for at se det område, de havde færdes i med nye øjne. De havde ikke opdaget tunnellerne, mens de havde arbejdet på jordene, men de havde ofte oplevet at heste og kvæg ikke ville passere bestemte områder, og mistænker at dette måske har været fordi dyrene har fornemmet at jorden var usikre med tynde lavaskorper under jorden. Med tiden er loftet i flere af tunnellerne brast sammen og dermed er adgangen til det underjordiske net af tuneller gjort muligt. Der er udforsket 160 km, men mere menes at eksistere.

I '90erne blev nationalparken erklæret for nationalpark og familien afbrød deres kvægbrug og helligede sig turismen og driften af nationalparken og startede opbygningen af Undara Lodge og Undara Experience. De købte en bunke gamle engleske og australske togvogne og byggede dem om til reception, bar, restaurant og "hotel"værelser. Endvidere kan man bo i telte med fast bund med små køkkener udenfor, på sovesal og i egen camper eller telt.
Undara ligger i bushen og dermed også midt i dyrelivet. På pladsen bor også 4 kænguruer, som man kan komme ret tæt på. Sjovt endelig at møde dem vildt og i live.
Vi tjekkede ind på en power-site og bookede samtidig os ind på to ture til tunnellerne. En aftentur samme aften – Wildlife at sunset og en formiddagstur næste dag – active explorer, som var den eneste tur, der var ledig næste dag.

Vi brugte en stund ved poolen for at køle vore hede kroppe ned. Derefter fik vi lidt travlt med at lave aftensmad. Vi skulle spise tidligt, da vi allerede skulle møde til Sunset turen kl. 17.25. Men vi nåede det og kom godt afsted sammen med vores guide og ialt ca 15 turister.

Ingen kommentarer: