Velkommen til vores blog

Et lille kig ind i vores verden - de mest essentielle begivenheder i livet - liv - død - fester - rejser.

Vi skriver engang imellem, i perioder ofte.

Vi opdaterer jævnligt billeder i billedalbummet.

Kig dig omkring og smid en kommentar, hvis du får lyst




onsdag den 21. november 2012

Australia Zoo


Dagens begivenhed er Australia Zoo – skabt og udviklet af den legendariske krokodillejæger Steve Irving og nu efter hans død drevet videre af hans kone og to børn, som spiller en væsentlig rolle i markedsføringen af den zoologiske have. F.eks. bliver børnenes fødselsdage hvert år markeret i parken. D. 1. december er det Bobs 8 års fødselsdag og derfor er der gratis adgang for alle børn. Og Bindi har markedsført sine egne bøger, blogs, dvder og fjernsynsprogrammer.

Steve døde for 6 år efter en nærkontakt med en Pilerokke, der ramte ham i hjertet. Men han lever uden tvivl videre i og gennem parken. Flere steder er der store statuer og papfigurer med han i interaktion med de vilde dyr... og ha har vist nærmest egenhændigt fanget alle de mange krokodiller i parken.

Vi camperer 5-7 km fra parken og er der kl 9 lige som de åbner. Straks vi har betalt de 150$ for indgangen får vi nærkontakt med de første dyr. En tasmansk djævel er ude og gå i snor i græsset med en dyrepasser og på gangstierne løber flere drageskæggede øgler rundt. Og ikke mindst en lille øgle og en lille krokodille bliver vist frem.
Parken er lidt forvirrende at finde rundt i. Der er fodring af landskildpadder kl 10, så vi ser på de mange krokodillebassiner indtil da. Dernæst haster vi igennem en masse indhegninger, da man kan håndfodre elefanterne kl 10.30. Elias vil ikke selv give elefanten sin banan, men han er med henne ved den, da Britta giver den bananen i snablen.
Morgenmaden er slut og elefanterne får et bad. Vi ser tigrene går tilbage mod koalaerne som man kan røre og kænguruerne som man kan fodre (men som ikke sultne). Vi ser også wombat, dingo, emu, hulepindsvin, papegøjer, slanger og en masse andet.
Kl. 12 er der show i Crocoseum – det store arena i parken. Man kunne kalde showet ret amerikansk, da det er noget overgearet og hypet, men tonen er hele tiden humoristisk – ironisk, grænsende til sarkastisk og derfor må man nok konkludere at showet er ret australsk. De er simpelthen skøre de australiere. Der er forskellige fugle – Lorikeets, kakaduer, en kæmpe sydamerikansk kondor og en lille krokodille, som bliver kaldt frem som det store farlige monster, der vil angribe – og som finale en kæmpe stor krokodille, som de håndfodrede i ren Steve Irving stil.
Kl. 14.30 var der fodring i to forskellige krokodille-bassiner. Først en saltvandskrokodille, der konstant lagde an til angreb mens den blev håndfodret med kylling og fisk og i det andet bassin – ti lynhurtige ferskvandskrokodiller, der blev fodret med små fisk.

Efter lidt leg på en hoppeborg og et par ture med en karrusel, men mor og far snakkede lidt med en dansk kvinde var dagen slut og vi kørte mod syd for at finde en campingplads. Vi havde dog ikke så meget held med os, da de første to vi mødte kun var til fastboere.

Ingen kommentarer: