Velkommen til vores blog

Et lille kig ind i vores verden - de mest essentielle begivenheder i livet - liv - død - fester - rejser.

Vi skriver engang imellem, i perioder ofte.

Vi opdaterer jævnligt billeder i billedalbummet.

Kig dig omkring og smid en kommentar, hvis du får lyst




lørdag den 10. november 2007

Hilsen fra Queenstown

En lille hilsen fra Queenstown, NZ, Landets hoved turistby med alt hvad hjertet kan begaere af adventure. Vi er dog vist ikke til det store paa denne rejse af river rafting, bungyjump, skydiving, jetboating og hvad ellers der byder sig. Vi har slendret rundt i byen, faktisk vist foerste gang vi har shoppet lidt, spist en is ved soebredden og fulgt livet af stroemmende turister. Imorgen eller overmorgen tager vi herfra til mount Cook omraadet, som skulle vaere smukt med snebjerge og krystalklare soer. Et saadant syn har fulgt os de sidste mange dage... fra gletsherne koerte vi en flot tur til dette omraade. Vi overnattede i Wannaka, eller dvs et stykke derfra langs bredden af en soe med udsigt til de fantastiske snebjerge. Herfra koerte vi mod syd til byen Te Anau, som er gateway til Milford Sound, en dyb fjord med snebjerge og vandfald. Vejen fra Te Anau til Milford siges at vaere NZ farligste... og den anden farligste i verden. Men det er nu helt over-rated, hvis man spoerger os. Men der er en ret hoej ulykkesrate paa vejen. Folk koerer ganske simpelt af vejen. Men det er ikke fordi vejen er farlig, men tvaertimod smuk.... saa man glemmer at kigge paa vejen. Saa giver det jo sig selv at man koerer af! Men ikke at tage fejl af... den er farlig ift sneskred. Man ved foerst om morgenen om vejen aabner, ift hvor stor faren er for at der er opstaaet eller vil opstaa laviner, som vaelter ud over vejen. Sommer er dog lige for doeren hernede, saa meget af den faretruende sne er derfor smeltet... og derfor ingen problemer for os. Vi koerte derud og tilbage igen uden problemer.

Det gaar fint med at koere i autocamperen. Det er en ombygget Toyota high ace fra 1999, selvfolgelig ikke den mest friske, men vi har nu ikke de store problemer med de bakkede veje og mange sving. Vi har tilbagelagt 3000 km allerede paa de foerste smaa 3 uger - ja vi har koert i 2,5 uge, saa vi braender noget benzin af. Den er nu heller ikke helt saa oekonomisk som Yarisen. Men den tjener som vores hjem i de 1,5 maaned vi er hernede. Vi har kun overnattet paa campingpladser, fordi det er rart at komme til et sted med et stort koekken og lave mad i. Vi kan nu sagtens lave mad i camperen. Men lidt magelig bliver man nok med alderen. Smil.
Elias sover flere dage 2 lure i bilen, gerne 1,5 time af gangen. Faktisk har han nu problemer med at sove i klapvognen. Kan ikke laengere bare laegges, men rejser sig op hele tiden. Det skal vi skisme have lavet om paa, kan lige se at vi skal til at starte bilen derhjemme for at faa ham til at sove... niksens biksen

Ingen kommentarer: