Velkommen til vores blog

Et lille kig ind i vores verden - de mest essentielle begivenheder i livet - liv - død - fester - rejser.

Vi skriver engang imellem, i perioder ofte.

Vi opdaterer jævnligt billeder i billedalbummet.

Kig dig omkring og smid en kommentar, hvis du får lyst




mandag den 5. november 2007

Franz Josef gletsjer

Vi er nu naaet ned midt paa vestkysten af Sydoen ved det store gletsjeromraade. Da vi ankom igaar eftermiddags kunne vi kun se skovklaedte bakker og tunge hvidgraa skyer, ingen snetoppede bjerge... hm. Men udsigten da vi rullede gardinerne fra i camperen her til morgen... WOW... de flotteste snebjerge paa en krystalklar blaa himmel. I loebet af formiddagen traekker de tunge skyer ind over bjergene og slipper foerst sit tag i nattens kulde. Men inden skyerne lagde sig fik vi heldigvis en oplevelse for livstid - en 35 mins helikoptertur over gletsjerne og de sneklaedte bjerge Mt. Tasman og Mt. Cook, NZ hoejeste bjerg. Det var absolut fantastisk. De hvide bjerge til alle sider... dem som har set Ringenes Herre, vil kende scenen Lightning of the beacons ... det er scenariet. Saa nu en lidt stille eftermiddag, til at fordoeje indtrykkene... puh vi blev helt stille. Har nydt en varm kop Latte/kakao og frokost paa en cafe. Elias sover i klapvognen ved siden af os nu. Han har ikke sovet saa godt de sidste to naetter. han har ment sig frisk ved 1-2 tiden og har vaeret vaagen i 3 timer begge naetter. Maerkeligt. Han har ellers bare sovet fint her.

Da vi tog afsked med Susan i Auckland og endelig havde faaet styr paa camperen koerte i en 3 timer sydpaa mod Rotorua - den geotermiske hovedstad i NZ. Her er sprut og damp, naermest hvor end man vender sig hen. Vi besoegte et par steder der... Hells gate og Te Puia. Ved sidstnaevnte er der ogsaa opbygget en Maui landsby. Her saa vi et Maui show med dans og sang. Meget underholdende.

Vi koerte et par timer laengere sydpaa til Lake Taupo, en flot soe med sneklaedte vulkaner, Tongariro, i baggrunden. Her var vi en enkelt nat og saa et vandfald, inden turen gik videre med en enkelt overnatning paa vej mod Wellington. Her skulle vi med faergen over til Sydoen. En flot sejltur gennem skaergaarden til Picton.

Vi havde herefter nogle dejlige dage ved Marlborourgh Sounds, hvor vi gik et par timer paa Quen Charlotte track og koerte af uendelige snoerklede veje ud af de kringlede halvoer i skaergaarden. Vi boede hyggeligt et lille sted, en farm, med koeer, faar, grise, kaniner og hoens. Juhu syntes Elias. Videre over Nelson en meget hyggelig by til nordspidsen af Sydoen, Farewell spit, som er en slags forstoerret udgave af Skagen, med en lang lang sand tange, hvor to have moedes. Paa den ene side det raa tasman sea og paa den anden side en vadehavsomraade med rigt fugleliv paa sandbankerne. vi gik en tur paa et par timer. For foerste gang faldt Elias i soevn i rygsaekken og det lykkedes os at flytte ham sovende over i autostolen. En flot tur.

Naeste dag blev brugt i Abel Tasman national Park, hvor vi sejlede ud paa tracket og gik en fin knap 3 timers tur gennem regnskovslignende bakker med kig til det turkise hav og besoeg i smaa hyggelige bugter.

Herfra Gik det yderligere sydpaa igen over Nelson til Punikaiki, hvor der er klipper i vandet, der liger pangekager stablet ovenpaa hinanden. Videre naeste til hvor vi er nu - Franz Josef gletsjer.

Ingen kommentarer: