Velkommen til vores blog

Et lille kig ind i vores verden - de mest essentielle begivenheder i livet - liv - død - fester - rejser.

Vi skriver engang imellem, i perioder ofte.

Vi opdaterer jævnligt billeder i billedalbummet.

Kig dig omkring og smid en kommentar, hvis du får lyst




fredag den 1. august 2008

Rejsemail fra USA

En lille hilsen from over there til alle jer hjemme i varmen. Ja, det er nu ikke fordi vi kan klage over varmen her. Eller også er det lige hvad ,vi kan. Vi har 35-40 gr i skyggen, og tør ikke gætte på, hvad termometret siger i solen. Min. 10 grader mere, Det er ikke for højt sat.

Vi har godt og vel brugt halvdelen af vores 3 uger her. Vi landede i LA d. 21 efter en 12 timer laaang flyvning m Elias på skødet. Han tog kun to lure af et par timer, så vi andre fik heller ikke sovet.Men det gode i det, var at Elias faldte i søvn i klapvognen på vej mod biludlejningsfirmaet ved 18 tiden lokal tid og vågnede først kl 6 næste morgen, og så var det jetlag så godt som overstået.

Den første dag kørte vi rundt i LA, gik rundt på Hollywoods Walk of Fame , Beverly, Bel Air med de riges palæer og stranden Santa Monica, hvor Besse løber på rulleskøjter og folk vader frem og tilbage og viser sig frem. Dagen efter 2 timer ned ad kysten til San Diego, i Seaworld, hvor delfiner, søløver og store spækhuggere laver formidable shows. De første 12-16 rækker kaldes soak-zone. Pjat, sagde Britta, det er bare et par sprøjt, og vi satte os klar på 3. række, selvom en mand med en guitar sang en lang sang om hvor vådt det ville blive. Et par sprøjt, ja tak, det var kæmpe bølger, der væltede ind over os. En stor del af showet var simpelthen lagt an på at gøre publikum våde. Vi blev gennemblødte og Elias skreg hjerteskærende hver gang en bølge ramte os. Ikke så heldigt. Smil. Så til næste show havde vi lært at tage advarelserne alvorligt og vi fik sat os godt bagi, så vi kunne se de andre blive våde på sikker afstand. Vi brugte hele dagen der og var først på hotellet ved 19 tiden. Næste dag var vi i San Diego Zoo, en af verdens største. En sjov dag for hele familien.

Så blev det tid til at forlade kysten og de sølle 26-27 grader og begive os ind i ørkenen. Ja og så steg temperaturen altså også 10-15 grader. De første 3 timer bragte os til Joshua Tree National nationalpark, som er kendt for nogle særlige kaktustræer. Vi overnattede i en lille by på grænsen mellem Californien og Arizona. Her var stegende hedt. Ikke engang den lette brise hjalp for den føltes nærmest brændende på huden. Vi målte 42 gr i skyggen kl 17. Air-con på værelset kunne slet ikke følge med, så det blev en noget urolig nat, hvor vi alle vendte og drejede os.

Næste dag kørte vi den halve dag på et stykke af den gamle legendariske landevej Route 66, som kaldes amerikas moder-vej. Det var en stor og pudsig oplevelse at køre gennem småbyer som lever højt på historien og derfor ikke virker til at have bevæget sig ud af flækken i et halvt århundrede. Dagens endestation var Grand Canyon, som vi udforskede de næste par dage. En storslående oplevelse at gå der på kanten af den så dybe og berømte kløft. Vi boede i en lille by ved parkens indkørsel, så vi var derinde flere gange.

Så gik turen i vores Chevy Impala med V6 motor, 210 HK, automatgear og cruise-control videre forbi Monument Valley, med røde fritstående klippekollosser kendt fra mangen western film og ditto reklame. Og videre igen til Moab, der er udgangspunkt for parkerne Arches og Canyonland, som vi har besøgt igår og idag.

Imorgen forlader vi Moab for at køre til parkerne Capitol Reef og Bryce og om et par dage nationalparken Zion. Midt på ugen eller noget lander vi i Las Vegas og derfra skal vi finde vej tilbage til LA. Vi skal flyve hjem igen d. 11.

Så vi oplever en masse og vi har det godt. E sover fint om natten. Vi laver en seng til ham rammet ind af vores rygsække. Om dagen sover han ikke hver dag så lang tid som hjemme i barnevogen, men han er god til at køre og følger rigtig med i trafikken. biler, lastbiler, motorcykler er et stort hit.

Nu bliver det ikke til mere fra os. Dette er skrevet på Renés lille Pda, så det er ikke helt nemt. Vi kan da lige nævne til jer der ikke ved det, at vi har købt byggegrund i Mørke og vi har skrevet kontrakt med et byggefirma, der skal bygge os et råhus i træ, som vi selv skal færdiggøre næste år. Firmaet hedder Trelleborg, hvis man vil kast et nysgerrigt blik på deres hjemmeside. Så har vi sat lejligheden til salg. Den kan ses på Home.dk. Og sidst men ikke mindst har Britta fået nyt job, som hun starter på onsdag d 13.8. Det er som pædagogisk leder af en vuggestue i Århus N. Det bliver spændende og udfordrende.

Kærlige tænker til jer alle

Fra Elias, René og Britta